Over mij

Ik ben Elmar Tuk, 34 jaar, geboren in Rotterdam. Tegenwoordig woon ik in Rotterdam-Zuid maar ik ben opgegroeid in Prins Alexander.
Van jongs af aan ben ik al bezig met tekenen, wat begon met stripfiguren uit de Donald Duck natekenen. Vervolgens ging ik op tekenles en tekende ik tijdens de eerste les mijn eerste portret; de jongen die tegenover mij zat.
Van mijn ouders kreeg ik een studiemap waar allerlei tekentechnieken in werden uitgelegd. Andere dingen die ik heb gedaan in mijn jeugd zijn piano spelen, voetballen, jinjitsu, websites maken en muziek maken.
Later, in mijn twintiger jaren woonde ik in een resocialisatietraject omdat ik dakloos was geraakt. Daar hadden ze als dagbesteding "KunstWerkt" en daar kwam het in mij op om me te richten op het tekenen van mensen. Elke week tekende ik een portret.
Nu teken ik al een aantal jaar zeer regelmatig portrettekeningen en heb ik het grotendeels autodidactisch mezelf eigen gemaakt.

De motivatie

Iemand heeft me ooit een tip gegeven, namelijk, bijt je in iets vast wat je leuk vindt en laat niet los. Dat werd portrettekeningen maken. Ik kocht een pak printpapier en potloden en dacht bij mijzelf, als het papier op is heb je het onder de knie. Dat deed ik dus. Na een tijdje ben ik wat dikker tekenpapier en Faber-Castell potloden gaan gebruiken naarmate mijn tekeningen beter werden. Ik word nogsteeds blij als een tekening is gelukt.

Inspiratiebronnen

Meestal krijg ik ik zin om te tekenen wanneer ik werk van anderen zie. Dan denk ik: "ohh, dat wil ik ook kunnen". En soms luister ik naar Nederlandstalige hiphop wat tegenwoordig veel gaat over rappers die eerst niets hadden en nu wel. "Ga het pakken voor jezelf. Leef en laat leven." van Kevin bijvoorbeeld. Dan maak ik opeens meer tekeningen dan normaal. Soms is het deze website die me pusht om door te gaan. En als ik in een mindere periode zit en een tijdje niet heb getekend begint het toch bij me te borrelen en word ik vanuit mezelf gemotiveerd.

Tot slot...

Neem gerust een kijkje bij portrettekeningen. Ik plaats regelmatig nieuwe tekeningen. Het laten tekenen van een portret kan ook, ik heb alles in huis om u van dienst te zijn.